Gå till innehåll
Vallentuna Cykelklubb
Vallentuna Cykelklubb

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Författare: Totte Taby

Licens

För att skaffa licens så måste du göra enligt Svenska Cykelförbundets anvisningar nedan:

* Cyklist: Du måste vara registrerad i IdrottOnline som medlem i en förening med obligatoriska uppgifter som fullständigt personnummer och aktuell e-postadress.
* Om någon uppgift inte stämmer måste detta ändras i VCK:s medlemsregister som sköts av vår kassör.
Har du ovanstående klart kan du börja:

1. Gå in på www.swecyclingonline.se och logga in. Användarnamn = den e-postadress som finns i föreningens medlemsregister.
2. Välj ”Jag har glömt mitt lösenord”. Följ instruktionen som du får via mejl.
3- OBS! Får du felmeddelande i detta skede, vänligen läs manualen – där hittar du svaren. (länk till manualen kommer när den är korrekt)
4. Logga in med dina nya inloggningsuppgifter. Nu ser du en ikon med ditt namn längst till höger på skärmen – klicka på namnet och välj ”Min sida” – där får du upp licensmodulen.

Licensansökan - när du som cyklist ansöker själv

1. Du loggar in på SWE Cycling Online enligt ovan och väljer ”Min sida” – där gör du din licensansökan.
2. Betala in rätt belopp för din licens till Svenska Cykelförbundets konto BG 309-1345. Ange namn, licenstyp, förening och licensnummer på betalningen. Betald licens = godkänd licens!
3. En pdf-fil av din licens återfinns nu på din personliga ”Min Sida”. Du som ska tävla utomlands behöver dessutom ett fysiskt licenskort med foto och utlandstillstånd. Kortet skickas med PostNord inom cirka fem dagar från godkännandet och utlandstillståndet finner du på din sida som en pdf-fil.

MANUAL LICENSER (uppdaterad 2016-03-15)

Villkor för licens: Tävlingscyklist som är 17 år och äldre ska genomföra antidoping-organisationen WADAs online-utbildning, ALPHA, för att få en godkänd licens. ALPHA tar cirka 1-2 timmar att genomföra och ersätter det tidigare ”True Champion or Cheat” (UCI). Utbildningen är kostnadsfri.

Avgifter
Avgiften för licensen varierar beroende på vilken licenstyp du har. Licensavgiften är densamma som tidigare, men själva licenskortet har ersatts av en pdf-fil med ditt licensnummer. Licensnumret räcker för att anmäla dig till svenska tävlingar. För internationella tävlingar krävs uppvisande av ett licenskort i kreditkortsformat. Beställning av ett licenskort kostar 100 kronor utöver licensavgiften och inkluderar ett utlandstillstånd giltigt hela kalenderåret. Avgifter för licens 2016.

Utlandstillstånd
Utlandstillstånd ingår i beställningen av ett fysiskt licenskort, som du behöver om du ska tävla utanför Sveriges gränser. Utlandstillståndet ligger som en utskrivbar pdf-fil på din personliga ”Min Sida” i SWE Cycling Online när du har beställt ett utskrivet kort.

Tveka inte att kontakta Svenska Cykelförbundet om du stöter på problem. Kontakta dem via mail med din fråga: kansli@scf.se.

Chip
För de medlemmar i klubben som aktivt tävlar i veteran, senior och elit kan kostnadsfritt låna ett chip så länge man tävlar aktivt för VCK. För att få låna chip under tävlingssäsong ska man köra tävlingar i SWE-cup, SM, VSM och andra större tävlingar inom veteran, senior och elit. Har du inget chip och vill låna ett chip kontaktar du tävlingsansvarig Niclas Rawe niclas.rawe@hotmail.com.

En bild

Besöksadress

Ättehagsvägen 3
187 62 Täby

Postadress

Ättehagsvägen 3
187 62 Täby

Kontakta oss

070-3642211
klubben@vck.nu