Tråd: VR 2016 Sub8:30

Informationsutbytet sker i huvudsak via mailkonversation inom gruppen och vi tränar mestadels andra tider än de ordinarie VCK-träningarna.

Vill du träna med oss eller rentav bidra med att toppa laget inför Vätternrundan, hör av dig till assepower@yahoo.se!

Sv: VR 2016 Sub8:30

Kort racerapport ifrån rundan sett utifrån min synvinkel:

Vädret var lite osäkert och in i det sista tvekade jag om klädvalet. Bestämde mig till slut för långärmad VCK-tröja med vindväst vilket rätt snabbt visade sig vara alldeles för varmt. Starten ut ur Motala gick bra, vi kunde i lugn och ro formera oss då vi hade en stor grön klunga bakom oss som ”grindvakter”. Sen gick det tyvärr lite för ryckigt och hårt den första biten och redan efter 2 mil la jag mig bak och agerade ”grindvakt”. Tyckte det blev bra ordning på klungan sen och det kändes bra i flera mil fram till första backen strax innan Gränna då de första krämporna i benen satte in samtidigt som värmen blev jobbigare. Efter Gränna var det sen kört och jag tvingades släppa mitt gäng. Kunde haka på flera klungor till och från men så fort det gick uppför satte krämporna in och så fortsatte det ända in i mål.... Således blev loppet för egen del inte riktigt som planerat, men är ändå rätt nöjd att jag lyckades bita ihop och klara SUB10 med mina 9:48h! Vädret var dessutom näst intill idealiskt om man bara hade gjort rätt klädval...

Det är nu tredje gången på raken vi gör denna SUB8:30-satsning och på sätt och vis kan man säga att det blev ”tredje gången gillt”.

Lite statistik:
2014: 12-13 man still start, bästa tider runt 8:35h, 2 krascher där en man inte kunde fullfölja
2015: 16 man till start, två klarade 8:01h resp 8:31h, en större grupp på 8:39h, några smärre krascher vid start
2016: 19 man till start, bästa tid 8:15h, 9 man under 8:30h, 0 krascher!

Således kommer inte dessa resultat ifrån ingenstans och vi har i år haft de (i mitt tycke!) bästa träningarna någonsin med nästan alltid åtminstone 10 man på träningarna tidig lörd/sönd! Naturligtvis är det tråkigt att vi inte lyckas hålla ihop som grupp hela vägen. Det är dock något vi knappast är ensamma om. Utan större organisation och uppslutning blir sådana satsningar ofta nån slags flerstegsraket...
9 av 19 man under 8:30h och totalt 16 man under 9h är dock ett stort steg framåt. Om det blir en liknande satsning nästa år återstår dock att se. Då vill jag se åtminstone runt 25 man vid start och att vi kan hålla ihop bättre. Annars är jag inte främmande för att backa ett steg och sikta på en SUB9-satsning med förhoppningsvis bättre sammanhållning!

SEE YOU IN MOTALA 2017!?

3 Senaste redigerad av Åke (2016-06-21 19:40:30)

Sv: VR 2016 Sub8:30

Hej Ernst o alla SUB 8:30 åkare!
Jag vill framföra ett STORT TACK för en fantastisk kul, trevlig o naturligtvis också cykel-jobbig helg smile
Det har vart ett nöje att få köra med er. Ett STORT GRATTIS också till de som klarade målet 8:30.

Ernst, du har gjort ett fantastisk jobb under de här åren. Din statistik visar på en grym utveckling. Kom ihåg att ni är inte så många i klubben som cyklar på den här nivån. Alla som har tagit sig mål under 9:00 har all anledning att känna sig stolta. Du har också fått mig att känna mig välkommen som en i gänget vilket har vart jätteroligt.

Det har vart mycket prat om att hålla ihop hela vägen in i mål. Självklart är det naturligtvis det allra roligaste, om alla klarar målet. Men jag vill nog säga att ansvaret för att lyckas ligger hos var o en. Att cykla på 8:30 är inget man gör bara sådär, utan det krävs träning, träning, träning. Dessutom så bör man träna ihop regelbundet, så att man lär känna varandra ordentligt, det bör diskuteras ett tydligt regelverk om hur man ska cykla, hur man ska hjälpa varandra, när är det ok att lämna någon mm. Och det regelverket bör man vara överens om tidigt o att det blir en del i träningen.

Utifrån förutsättningarna så tycker jag att vi tillsammans gjorde ett fantastiskt resultat. 9 st som klara målet av 19 är grymt. 

Tack alla o lycka till med den fortsatta cyklingen smile

/Åke

Sv: VR 2016 Sub8:30

Klart du kör 2017 Ernst!! Hornen har växt ut på min livskamrat så ni får nog sällskap nästa år smile

If it's to be - it's up to me!

Sv: VR 2016 Sub8:30

Kanske åker med er nästa år, kommer inte kunna åka snabbare redan nästa år så kanske ta ett mellan år wink

Inge gnäll

Sv: VR 2016 Sub8:30

Det vore naturligtvis jättekul, Jacob! smile

7 Senaste redigerad av Flodan (2016-06-25 08:18:01)

Sv: VR 2016 Sub8:30

Och skulle det bli en Sub 8 satsning så skulle till och med en internetcyklist som jag börja synas på vägarna igen wink

Men jag vet att det krävs väldigt mycket för det så jag får nog som många andra söka mig till andra klubbar/grupper vilket är synd.