1

(2 svar, postade i Vätternrundan)

Hej på er! Har också 2 lediga platser i stuga 10 min rullavstånd från starten. 500 kr natten. Hör av er om någon är intresserad.

Mvh Hannes

Tack för infon Mattias, jag skall grotta runt lite i planeringen men hör av mig till dig när jag vet mer!

Hej på er! Jag kommer köra lite blandat i år med både smack och vck. vätternrundan blir med smack och deras "läger" blir i alcudia 9-16 april. Själv skulle jag vilja ha lite mer än en vecka så funderar på att antingen förlänga de datumen eller flyga ner tidigare. Är det några vckare nere runt dessa datum?

4

(2 svar, postade i Allmänna Inlägg)

Finns den någon sådan? Tänkte införskaffa nu för hösten då det börjar bli kallare på rundorna. Sen ser man ju dubbelt så snabb ut också

5

(20 svar, postade i Motionslopp)

Nice! 17 mil hade jag behövt men man får försöka nöta på i veckan istället. Skönt att du han ikapp dem!

6

(20 svar, postade i Motionslopp)

Hej på er hoppas ni fick en fin runda idag! Lite snöpligt med växelvajerbrottet men jag får väl va glad att det hände så tidigt och inte närmare uppsala.. Kändes riktigt trist att hoppa in i bilen igen och åka hemåt igen, speciellt när solen sken och det var näst intill vindstilla. Var extra sugen idag då jag bara kört solocykling det lilla som blivit sen sthlm ride. Hur var uppslutningen i uppsala? Nyfiken så om nån orkar skriva så vore det kul att höra. Han Flodan ikapp er förresten? Mötte han precis när jag vänt hem.

7

(20 svar, postade i Motionslopp)

Tja! Tänkte också haka på, blir bra att komma igång igen efter semester med för mycket mat och dricka:rolleyes: för vad jag kan förstå har vi inga fartambitioner, eller?

8

(14 svar, postade i Motionslopp)

Hur ser planerna ut för lördag? Startfållorna öppnar 07:30, har vi tänkt samlas nånstans innan och starta i samlad tropp eller vad är tanken?

9

(6 svar, postade i Träning)

Missa pga trafik

10

(6 svar, postade i Träning)

Samma som ovan!

11

(11 svar, postade i Träning)

Nicklas kör ni hakunge eller vilken backe? Skulle behöva veta då jag tänkt ta bilen dit och möta upp där, vill hem i tid och slippa harva ensam på väg hem efter avhängning..:/

12

(11 svar, postade i Träning)

Backintervaller, vart kör ni dom?

13

(67 svar, postade i Motionslopp)

Haha Sehlis, kul inlägg! lol om man skall vara realistisk så håller jag med dig, 8,30 känns ganska långt borta faktiskt men vi måste ju ändå försöka bättra på det som kan bättras på. Och gör vi det och alla rakar benen kan vi kanske få en bra tid ändå- även om det inte blir under 8,30

14

(67 svar, postade i Motionslopp)

Hej på er och bra kört igår! Tyvärr tappade jag er under den rullande depån då jag var tvugen att stanna för att kränga på mig regnjackan. Fler från gruppen hade stannat några hundra meter innan för vad jag antog var pinkpaus. Tänkte att jag skulle slå följe med dem sen och cykla ikapp huvudgruppen. Tyvärr blev det inte så då jag inte såg röken av de som hade stannat innan mig igen (vet inte om ni också hade tagit på regnjackor så jag inte kände igen er eller om ni beslöt er för att köra vidare själva?). Hakade på en stor klunga som leddes av ett gäng på ca 10 pers från caverion följda av ett 20tal smackare. Tempot var bra och jag trodde att vi skulle komma ikapp vår grupp. Cykla ikapp er själv hade jag inte en tanke på för jag vet att jag inte e stark nog för så snabb solocykling. Efter kanske en mil tvärdog tempot då caveriongruppen tog helt slut och smackarna verkade inte vilja skruva upp tempot ngt så det var inte mycket annat att göra än ligga kvar i gruppen som höll omkring 30 i snitt. Tillslut blev vi omkörda av två snabbare cyklister som jag och några andra ur gruppen hakade på, vi blev väl ett tiotal som nu körde på ganska hårt på ett led, anförda av huvudsakligen en grymt stark tjej från sub xx (inte första gången grymt starka tjejer från subxx kommer till räddning, de hjälpte även oss på vättern förra året- tack för det!)  och en killkompis till henne. Brände på bra och tillslut kom vi i mål trötta och blöta med ett snitt på 34, vet inte den exakta tiden men omkring 4tim 42min tror jag. Väl i mål mötte jag er från snabbgruppen så väldigt långt efter kan vi inte ha varit. Tycker det var en bra träning för vättern trots att det var kallt och blött.

Några viktiga punkter som vi MÅSTE få att funka innan vättern är

1: De som ligger först måste vara tydliga med signalerna när man ser en skarp kurva eller annat som gör att vi måste sakta ner. Hände flera gånger när jag låg långt bak i klungan att jag såg hinder och gjorde tecken för att sakta ner långt innan de längs fram signalerade. Tänk på att det tar tid innan signalen gått ner igenom hela klungan!

2: Kommunikation efter ex en skarp sväng eller backe måste bli bättre. De som ligger sist får inte glömma att ropa kontakt när gruppen är återsamlad. Det tar energi och skapar irritation när man ligger långt fram i klungan och måste ropa bak för att kolla om vi har kontakt pga att de bakre gubbarna glömmer att ropa kontakt.

3: De som ligger längst fram måste också bli bättre på att hålla igen när man når backkrön/efter en skarp sväng tills man hör "kontakt". (Därför e det så viktigt att vi där bak inte glömmer ropa!)

4: Det är lätt glömt men tänk på att alltid (hela loppet igenom) låta den till höger om dig veta att han är sist. Går onödig energi att jaga ikapp den lilla lucka som blir om någon glömmer säga till. Detta är speciellt viktigt då vi kör så långt och ordningnen i leden ändras allt eftersom när folk vill ligga bak och kanske käka en bar eller ngt.

5: Ordningen i rullande depån måste vi gå igenom inför vättern så alla vet vad som gäller. Tror att det kanske e bättre med ett helt stopp ngn minut för snabbpinka och käka än att vi splittrar upp gruppen. Vi behöver hålla ihop så långt det bara går under vättern, ju fler vi är desto mer tjänar vi energi!

15

(9 svar, postade i Träning)

Jag kan bara hålla med, tackar Per!

16

(9 svar, postade i Träning)

kommer också

17

(67 svar, postade i Motionslopp)

Letar för fullt efter sovplats och startplats till Siljan i Helgen. 16 mil- rundan. Har eventuellt en sovplats på g men skulle hellre sova med vck gänget. Finns det några sängar kvar? Måste också ha startplats så om någon vet om det finns eller känner nån som vill sälja sin hör gärna av er till mig antingen här eller på tel 0704 67 69 15

Mvh Hannes

Startplats och boende är nu fixat, så bortse från det skrivna ovan=)

18

(6 svar, postade i Träning)

E det 18:00 som gäller?

19

(6 svar, postade i Träning)

Njaaaaooouu jag tror det e lugnt. E bara hostig men det kan ju hålla i en evighet om man har otur. Tror att det e på sluttampen och då borde det va lugnt att träna om man tar det lite lugnt. Kanske kör med lugna gruppen beroende på hur många vi blir på mellan. Blåser ju satan och då blir det nog i tuffaste laget om vi bara blir 4 i mellan.

20

(6 svar, postade i Träning)

Blir det ngn mellangrupp ikväll?

21

(2 svar, postade i Vätternrundan)

ok det var det jag misstänkte. Hade annars varit kul!

22

(2 svar, postade i Vätternrundan)

Läste i cykla att alla sub 9 grupper med start på lördag får mc-ordinans (heter det så?). <Gäller detta även sub 8,30 gruppen med start 06:14 eller bara de som startar senare på dagen?

23

(13 svar, postade i Träning)

Kan tyvärr inte ikväll. Pluggar kvällskurs.

Tackar för ett bra pass idag!

25

(8 svar, postade i Träning)

Kommer om jag hinner!